Osteopathie voor volwassenen is doelmatig in het herstel van uw klachten en het verbeteren van uw fysieke conditie.
Een osteopaat benadert uw klachten vanuit een holistische visie. Dat wil zeggen dat de osteopaat de symptomen niet ziet als op zichzelf staand. Hij beschouwt het lichaam als één geheel en kent de samenhang van alle onderdelen. Als zich ergens in het lichaam een beperking voordoet, zullen anderen lichaamsdelen hier dus op reageren.
De osteopaat onderzoekt en behandelt het gehele lichaam. Hij kijkt waar zich bewegingsbeperkingen voordoen die verband houden met de klacht. Met behulp van verschillende behandeltechnieken kan hij dan de bewegingsverliezen oplossen. En daarmee ook de gevolgen van klachten.
Door de doorbloeding te verbeteren in de verschillende delen. En de afvoer van afvalstoffen te stimuleren. Waardoor de aanvoer van zuurstof en nieuwe bouwstoffen weer optimaal kan zijn. Uiteindelijk verhoogt daarmee de weerstand.
Hoe ziet een osteopathische behandeling eruit?
In de osteopathie wordt doelgericht gewerkt aan het herstel van het lichaam. Er wordt tijd genomen om te luisteren naar uw klachten. Omdat de osteopaat zoveel mogelijk wil weten over u en uw blessure geschiedenis. Hij onderzoekt hierna het gehele lichaam. Dus niet alleen de regio waar de klacht zich bevindt.
Tijdens het onderzoek richt de osteopaat zich op mogelijke bewegingsbeperkingen of verlies. Hij onderzoekt o.a. de wervelkolom, buik, armen en benen. Daarna bespreekt de osteopaat met u de factoren die hebben bijgedragen aan het ontstaan van de blessure. Met het opstellen van het behandelplan vertelt hij wat de mogelijkheden tot behandeling zijn.
Daarna zal hij met behulp van zachte handgrepen de betrokken lichaamsweefsels losmaken. Dus weer soepel maken. Hierdoor neemt de beweegbaarheid weer toe, en de klachten verminderen.
Wat kan de osteopaat bij klachten voor u betekenen?
Osteopathie voor volwassenen kan gericht helpen bij verscheidene klachten. Niet alleen bij spierblessures kunt u bij een osteopaat terecht. Maar ook bij concentratieproblemen, duizeligheid, burn-out en gewrichtsklachten. En bij hoofdpijn, migraine, slaapproblemen en een whiplash. Klik hier voor meer indicaties.
Daarbij benadert de osteopaat de klachten vanuit een holistische visie. Dat wil zeggen dat de osteopaat de symptomen niet ziet als op zichzelf staand. Hij beschouwt het lichaam als één geheel en kent de samenhang van alle onderdelen. Als zich ergens in het lichaam een beperking voordoet, zullen anderen lichaamsdelen hier dus op reageren.

Binnen 3 minuten een afspraak
Maak gemakkelijk online een afspraak.