Schouderklachten kunnen zeer hinderlijk zijn en het dagelijks leven aanzienlijk beïnvloeden. Ze komen vaak voor en kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals overbelasting, verkeerde houding, letsel of ziekte. Osteopathie kan een effectieve behandeling zijn voor mensen met schouderklachten.

Schouderklachten en zijn symptomen

Veel mensen komen voor osteopathie vanwege hun schouderklachten.
Er zijn verschillende symptomen van schouderklachten die mensen kunnen ervaren, waaronder:

  • Pijn in de schouder: Dit kan een scherpe of stekende pijn zijn en kan verergeren bij bewegingen van de arm of schouder.
  • Stijfheid of beperkte beweeglijkheid: Mensen met schouderklachten kunnen moeite hebben om de arm of schouder volledig te bewegen of om bepaalde bewegingen uit te voeren.
  • Zwakte in de arm: Sommige mensen met schouderklachten klagen over zwakte in de arm, wat kan leiden tot moeite met het uitvoeren van dagelijkse taken.
  • Pijn bij aanraking: Pijn bij aanraking van de schouder kan wijzen op een ontsteking of een ander probleem in het gebied.
  • Pijn die uitstraalt naar de nek, de arm of de rug: In sommige gevallen kan de pijn van de schouder uitstralen naar andere delen van het lichaam.

Als je één of meer van deze symptomen ervaart, is het raadzaam om de osteopaat te raadplegen om de oorzaak van je klachten te achterhalen en een behandelplan op te stellen.

Hoe ziet een osteopathische behandeling eruit?

Osteopathie is een veilige en subtiele methode. Er wordt gericht gezocht naar bewegingsverliezen die de spanningen op de schouders veroorzaken.

Hoe de behandeling verloopt, is afhankelijk van de klachten. Uiteraard wordt ook naar mogelijke andere bewegingsverliezen in het lichaam gekeken.

Na de behandeling informeert de osteopaat u over de achtergrond van de klachten die hij heeft gevonden. Daarnaast zou de osteopaat mogelijk adviezen kunnen geven waarmee u zelf met uw kind aan de slag kan