Wat is osteopathie?


In de osteopathie is de osteopaat deskundig in de beoordeling van de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels in het lichaam. Behandeling richt zich op het verlichten of wegnemen van lichamelijke klachten zoals rugpijn, nekpijn, hoofdpijn of buikpijn waardoor je je weer optimaal gezond kunt voelen.

Zo kan iemand jarenlang last hebben van rugklachten waarvan de oorzaak uiteindelijk terug te vinden is in een verstoring in de darmfunctie. Daarnaast kan stijve voeten elders klachten veroorzaken zoals in de knie of in de lage rug.

Botten, spieren en gewrichten staan in verbinding met organen en zenuwen en zij beïnvloeden elkaar constant. Om goed te kunnen functioneren hebben de weefsels ieder een bepaalde bewegingsruimte nodig.

Bij een klacht gaat de osteopaat op zoek naar eventuele beperkingen in de bewegingsruimte van de bij de klacht betrokken weefsels. Is deze ruimte beperkt, dan is het zelf genezend vermogen van het lichaam verstoord.

Fit and Care Osteopathie behandelt volwassenen, kinderen en baby’s en sporters.

Wat kan osteopathie voor jou betekenen?

Middels osteopathie kan de osteopaat klachten verhelpen waar je al jaren last van kunt hebben en waarvan je dacht dat ze niet te verhelpen zijn.

Daar waar je misschien gewend bent om met de klacht te ‘’leven’’, gaat de osteopaat voor u op zoek naar de achterliggende oorzaak en kan deze uiteindelijk goed behandelen.

De osteopaat neemt de tijd om goed naar je te luisteren en om je lichaam te onderzoeken. Op een rustige, veilige en ontspannen manier worden de lichaamsweefsels die vastzitten weer soepel gemaakt. Ook zal de osteopaat adviezen geven. Daarnaast leert de osteopaat je veel over de achtergronden van je klacht. Er is uitgebreid de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Tevens geeft hij adviezen wat je zelf kunt doen om je gezondheid te verbeteren.